Vill gå ner i vikt och få platt mage, tips?

aaredhel +1
Har börjar må så dåligt över min kropp, speciellt magen) på senaste tiden. Har gått upp 2-3 kg och vill verkligen gå ner dessa kilon+ lite till.

Min BMI är bra, jag är 153 cm och väger 49kg. Men jag vill ner till 45kg och framför allt vill jag ha en plattare mage.

Jag är rätt dålig på kost, har alltid varit en göttegris men det har aldrig synts på mig. (det är nu som jag börjar märka själv att min mage börjar bli ”större.”

Jag går ut med hunden varje dag, oftast kortare promenader och ibland blir det långpromenader.

Nu ska jag försöka gå långpromenad VARJE dag (4km) vilket är lagom för mig till att börja med. Och
dra ner på läsken, enbart helger. MEN känns inte som det kommer hända så mkt med magen? Vad tror ni? Ge gärna tips. :) (Jag gillar inte att gå till gym men kan göra enkla övningar hemma. Tack på förhand!

5 svar

Rosewater +1
du kan tom skippa träningen, för det har 80% med din diet att göra.
ät mer hälsosamt
dra ner på sockret
drick mer vatten åtminstonde 1,5 liter varje dag
och se till at röra på dig minst 30 minuter varje dag ,, dvs jogga eller att gå lite snabbt

Cardio träning är bra för att gå ner runt magen.

Läs gärna mer om keto diet, och kanske ha en utkik över intermittent fasting, man har gjort en mycket research kring detta, och det har gett mycket bra resultat.

I slutändan handlar det om livsstil, dvs att inte dricka så mycket alcohol, kanske ha ett glas vin varje lördag. Hålla söt suget till kanske fredagar istället, och resten av veckan vara hälsosam.

Lycka till ! (jag kämpar också med magen, vill ta ner 10 cm runt midjan).
aaredhel +1
Till @Rosewater
Tack så mycket för ditt svar!
Alcohol finns knappt med i bilden, dricker MYCKET sällan och när det väl blir något så blir det någon cider eller två. Om det är något jag dricker så är det Coca Cola men ska vara j*vligt hård mot mig och inte dricka en droppe på vardagarna fram över.

Lycka till!
Rosewater +1
Till @aaredhel
jag håller på med att göra lågkalorie recept och leva ett hälsommare livsstil, kommer snart lägga ut alla mina recept på instagram, som kommer va ekonomiska och enkla.
Rosewater +1
Till @aaredhel
jo coca cola blir man så sugen på..lite som man blir beroende av. har hört att light cola är värre. Men ett tips! späd ut colan med lite vatten när du dricker det, sen försök dricka mindre efter ett tag..
aaredhel +1
Till @Rosewater
Det måste säga att det går ganska bra på cola-fronten. Har sagt att jag bara får dricka det på helgerna om jag nu vill ha något, och absolut inget på vardagarna. Måste bara komma igång med promenaderna också.