Återbud på nyår?

tess_91 +1
Hej! Nu behöver jag råd av er igen. Jag har haft väldigt stressigt den senaste tiden, och har därför inte riktigt haft energi eller lust att tänka på nyår. Så när en av mina närmaste vänner bjöd in mig att fira hos henne tackade jag ja, utan att reflektera så mkt mer över det. Jag hade ändå inte något annat bestämt och det kändes skönt att slippa tänka mer på det. Dock känns det som att det kommer att bli en ganska lam tillställning med få personer (och i princip alla andra är par = inte så kul för mig aom är singel)

Har börjat känna mig mer och mer sugen på en ordentlig fest. Och så idag blev jag inbjuden på en nyårsfest som precis matchar det jag går och längtar efter!!! Vill verkligen gärna gå på den. Samtidigt känner jag att jag BORDE gå till min kompis. Jag har ju redan lovat det och detta många andra som har känner återbud till henne. Vi brukar fira ihop och hon räknar med mig. Så jag känner lite att jag sviker henne om jag dissar hennes för
något annat som dykt upp senare. Samtidigt blir jag inte glad om jag inte får gå på den andra festen!

Hur ska jag lösa det här?

10 svar

Mliillo +1
Tycker du ska fira där du känner att du hade haft roligast. Man kan inte alltid göra saker för andra och offra sina nöjen. Är hon din vän så kan hon vara förstående. Inte som att du lämnar henne ensam.
58736 +1
Gå dit du vill men förklara situationen till din vän. Har hon andra som kommer på hennes fest så är hon ju inte ensam - skulle fler tacka nej till hennes fest kanske hon kan följa med dig? Är festen du vill gå på så viktig för dig så förklara det för henne, det värsta som finns är folk som hittar på en lam ursäkt och sedan får man de att de lägger upp bilder från en annan fest eller liknande. Var ärlig bara. Du kanske hinner vara lite på båda annars?
eriksson111 +1
var ärlig mot henne och förklara för henne. Jag tycker man spenderar alldeles för mkt tid av sitt liv med att göra alla andra nöjda men aldrig göra det som man själv vill (typ jag!). I stort sett hela mitt liv är uppstyrt efter vad alla andra vill och förväntar sig av mig, vilket gör att jag i stort sett aldrig känner mig glad.
Börja lev och gör det som DU vill. Är hon en riktig vän så förstår hon. Man önskar väl sina vänner det bästa?
Merida +1
Jag tycker du ska säga att du inte känner för att vara det tredje/femte hjulet.

Finns det ingen risk att hon får veta ordningen på inbjudan inbjudan återbud så hade jag dragit en liten nödlögn och sagt att jag vill ut och festa istället. Kanske sista nyår som singel, vem vet?
Aceton +1
Hade jag varit din vän hade jag känt mig jätte sårad, irriterad och stött om du hade lämnat återbud. Med andra ord tycker jag du ska gå till din vän oavsett. Förmodligen blir den där festen inte speciellt kul ändå, eftersom du kommer ha för höga förväntningar. Och eftersom det är nyår. Nyår suger alltid. Det är liksom EN kväll.. är inte din vän värd mer än så?
Hurrdurr +1
Gå till din polares fest. Säg "Hey, det är en fetta naaajs fest nere på stan. Ska vi checka läget?" Säger hon nej så säger du typ "Är det lugnt om jag kollar läget själv?" Tycker inte att du ska svika henne helt, gå dit och visa lite uppskattning liksom. Försök få med henne, går det inte försök få hennes medgivande.
Mliillo +1
Nu är inte detta riktigt samma sak kanske men kan nu förstå din kompis lite om hon blir irriterad. Jag o min kompis har pratat om nyår o det blev bestämt om att vi ska fira med en annan barndomskompis, hennes kille o vänner. Men nu velar hon mellan o va med oss o med hennes ex o hans familj/vänner istället pga nån orsak..känns riktigt trist känner jag när vi planerade detta först. Kanske inte samma sak men förstår känslan.
Ayana +1
Gå till din vän. En vän är värd mer än en rolig kväll.
mamacitaa +1
Hur du än gör så kan du ju göra båda vid alla möjliga tillfällen. Du kan umgås med din vän en annan gång och du kan festa när som helst på året. Om jag varit din vän har jag givetvis velat att du kom men hade nästan räknat med att man kanske vill ut och festa på nyår. Tycker hurrdurr har kommit med bäst svar. Gå till din kompis och var där och senare hör om ni kanske kan dra till festen tillsammans :)
58736 +1
Är det en kompis du träffar ofta och är riktig bra vän med så borde hon kanske förstå ditt val att gå på en annan fest om du förklarar det för henne. Jag skulle inte bli arg bara vännen var ärlig.