Avundsjuka, missunnsamhet, falskhet, eller vad?

LindaTheS +1
Alla som hört den här repliken av en "vän" nån gång räcker upp en hand:
"Det där säger folk bara för att vara snälla!"
Hört den här då:
"Äh bry dig inte om honom, sådär säger han till alla tjejer!"
Och...ni kommer säkert på fler såna liknande kommentarer?
Alltså, jag förstår inte varför man ska ha den attityden så fort en tjej (eller kille för den delen) berättar om en komplimang hon fått?! Riktiga vänner som tycker om dig säger väl knappast såna saker till dig?!
Jag anser inte att detta är att vara ärlig, jag tycker det är en dålig vän helt enkelt! Vad tycker ni?
Avundsjuka??

5 svar

119906 +1
Vännen har svårt att lita på folk och därför vänder allt till de negativa. Vännen är avundsjuk på dig. Kan stämma lika mycket som det inte stämmer.. har gått igenom sådanna "vänner" i mitt liv som inte längre är vänner. Man kommer till en dag då man inte längre pallar med negative shit..
FoxyCleo +1
Håller med. Jag hade en tröja som en expedit sa var snygg, då sa min syster att hon sagt det "bara för att vara snäll" och att den var ful egentligen.
LindaTheS +1
Till @FoxyCleo
Haha, och vem har rätt att avgöra att den ÄR en ful tröja!? Din syster? ;) Lillasyster eller storasyster till dig? I vilket fall garanterat bitter/avundsjuk tror jag. Hoppas du sa ifrån till syrran? ;)
Och jag tror knappast att expediten hade gett en komplimang för tröjan om hon inte tyckt så ;)
kiko +1
Klart det handlar om osäkerhet med en attityd bakom. En vän har inte en attityd mot sina vänner, man ger konstruktiv kommentar om det skulle vara något och man är rädd om sina vänner. Är du vän med dessa föreslår jag att ta ett ordentligt snack eller dumpa dessa vänner.
LindaTheS +1
Till @kiko
Nej, jag har inga såna vänner. Men hade när jag var yngre. Och jag hör hela tiden om folk som säger såna saker till varann.