Bästa vän inte samma efter lång resa?

liteanonymt +1
Jag har precis kommit hem från en lång resa på tre månader utomlands. Innan det har jag även bott utomlands i ca ett halvår, så jag har väl inte varit hemma hemma sen förra sommaren.

Det senaste året har varit så otroligt bra för mig och har varit så lycklig. Därför känns det hemskt att återvända hem till stället man växte upp i och flytta in i sitt gamla hus. Jag känner mig så otroligt tom, missplacerad och förvirrad där jag är nu. Jag vet att det bara är över sommaren, eller försöker trösta mig med det, sen SKA jag göra någonting, jag vet inte vad men jag kan inte stanna här. Det känns lite som att man spolas tillbaka i tiden när man kommer hem och ens äventyr utomlands liksom aldrig har hänt riktigt.

Något som jag däremot såg fram emot riktigt mycket var att få träffa min bästa vän. Har bara träffat henne kanske två/tre gånger det senaste året och då har allt kännts bra, men inte den här gången. Det kändes inte på samma sätt. Hon brukar ofta vara väldigt kärleksfull när vi ses igen, men denna gången, när vi varit ifrån varandra som längst, kändes det mer som en kram och ett "Kul att se dig igen". Det kändes inte som att vi klickade så bra på samma sätt heller, och fastän det kändes som att vi måste ha tusen saker att prata om blev det ibland lite tyst på något sätt. Tillslut mer från min sida kanske. Hon pratade på om vad som hade hänt hemma, men frågade inte så mycket om resan.

Då jag redan är ganska deppig och nu kände av detta blev jag ännu mer deppig och frustrerad på något sätt vilket gjorde att jag blev mer tyst och kände mig inte som mig själv längre? Jag förstår verkligen inte vad det är som händer, under resan kändes det som att jag verkligen hade hittat mig själv, hade byggt upp mitt självförtroende och var bara lycklig. Och nu har allt det raserat och jag känner mig bara så tom och nere... Har jag helt enkelt glidit ifrån min bästa vän eller är det mig det är fel på bara?

7 svar

kiko +1
Ni har varit ifrån varann i över ett år? Klart man kan förändras o glida ifrån varann, inget konstigt. Men prata med henne iställe4 om det, kanske har hänt nått?
kiko +1
Hon kanske känner likadant för dig?
mamacitaa +1
Låter som att det finns 3 alternativ:
1. Något har hänt.
2. Ni är helt enkelt på olika plan i livet, glidit/vuxit ifrån varann.
3. Hon är avundsjuk på att du gjort en resa som hon kanske inte har möjlighet till att göra.
Prata med henne!
benandjerry +1
Jag tror det handlar om dig! Du har rest och upplevt världen, du har haft the time of your life och nu kommer du hem till den gamla gråa vardagen. Det är klart att man blir deppig då, jag förstår dig till 100 %. Jag tror att det är du som förändrats, men låt det gå ett tag så kommer allt bli som vanligt med din vän. Du behöver bara anpassa dig igen.
58736 +1
Tror också att det är du som förändrats mest. Eller ni båda. Tänt efter - du har varit borta länge och upplevt mycket som du tycker är fantastiskt, men bara därför stannar ju inte livet av hemma. Din kompis kanske har varit med om saker också, kanske inte orkar höra om din fantastiska resa (sorry om det lät hårt), kanske är det DU som anser henne vara lika grå som vardagen hemma bara för att ni inte setts på länge. Det är inget konstigt och förmodligen kommer ni värma upp igen om ni fortsätter umgås.

Men jag förstår varför hon inte ställer 1000 frågor om din resa - jag hade exempelvis inte möjlighet att resa när mina vänner gjorde det och jag ville inte heller höra om allt underbart de varit med om och hur "meningslöst, grått, trist och hemskt" det är att vara tillbaka i Sverige igen - tillbaka där JAG ändå behövde spendera all min tid!! Var jag också grå och tråkig då? Nej, men det kändes ju som det efter allt de pratade om att de hade gjort! Låter kanske missunnsamt men det handlar inte om det, utan om att kanske vara lite finkänslig mot dem som inte har samma möjligheter..
58736 +1
Och du kanske ska fundera över vad det innebär att hitta sig själv. Att hitta den man är har inte att göra med vilken plats man besöker - det kommer Från insidan. Klart det kan vara trist att komma hem efter en resa - men känner du dig så borttappad för att du kommer hem kanske du bör kolla lite djupare i dig själv och vem du är. Att resa är fantastiskt! Men ska man behöva flytta från plats till plats för att vara helt lycklig? Kanske... Alla är väl olika. Bara en funderare
robino +1
Till @Beavy
Baam! Du tog orden ur min mun, precis vad jag tänkte :)