Blir deppig för att jag känner mig ensam..

thinktwice +1
Hej! Mitt problem är att jag ALDRIG har något att hitta på med, och det gör att jag känner mig ganska deppig och misslyckad...

Utåt sett har jag ett relativt fungerande och kanske t.o.m. "lyckat" liv; Jag får jobba med en passion och har ett eget företag som går över förväntan, jag har en bra pojkvän, fint boende, jag skulle varken säga att jag ser konstig ut eller är konstig -Tvärtom så tycker jag i alla fall själv att jag är snäll, trevlig och vill alltid att alla ska må bra.

Min närmaste kompis har jag känt i många år, men de senaste åren upplever jag inte längre att vi är lika nära utan hon har andra kompisar som hon i första hand träffar och umgås med. Utöver henne så har jag en tjej som jag träffat några fåtal gånger, hon är trevlig men väldigt svår att bestämma saker med och därför blir det inte att vi skriver eller träffas sådär jätteofta.

Min pojkvän är underbar på många sätt och vis och vi trivs tillsammans, men de senaste åren har han mått psykiskt dåligt och har varken velat göra så mycket på tu man hand med mig, och än mindre vara ute i sociala sammanhang där man kan träffa lite nytt folk.
På jobbet träffar jag sällan någon i min egen ålder, de flesta är i pensionärsåldern och är såklart jättetrevliga, men inte "kompismaterial" på det sättet som jag längtar efter...

Jag känner mig totalt instängd och ensam i min egen lilla bubbla, lite som att jag sitter fast i klistret och inte kan komma framåt... Jag ser alla på facebook lägga upp bilder från bruncher, middagar, tjejkvällar, fester, och jag känner bara -Det där vill jag också göra, men jag har ingen att göra det med!!!... :( Jag är fortfarande i tidigare 20-års åldern och känner att jag borde leva livet men det är lite svårt att göra det när man inte har några kompisar som vill göra något...

Jag vet egentligen inte vad jag vill ha ut av denna tråden, men det är skönt att få skriva av sig lite och kanske finns det andra som har det som jag?... Vad ska jag göra för att skaffa nya kompisar?

14 svar

123383 +1
Man kan väl bara träffa nytt folk genom att gå ut eller skriva till folk på nätet. Om du vill ha nya tjejkompisar så kanske din kille kan introducera dig till hans vänners flickvänner, eller börja sporta så kan du träffa folk där, eller kanske söka på Facebook nya tjejkompisar :)
Eller här på SS!
cocca +1
1. skit i Facebook. Där är allt så jävla ulligt och gulligt hela tiden. Inte så verklighetstroget. Min rekommendation är att ta bort de. Jag har gjort de för jag mår bara dåligt av de. Av många anledningar.
2. Känner igen mig. Har också sambo och jobb (inte ett jobb som jag älskar men). Har inte så många vänner och min närmaste vän har jag känt att vi glider ifrån varann.

Jag älskar min sambo men han är lite svår att prata med då han inte ger så mycket respons om du förstår vad jag menar. Så jag pratar inte så mycket om hur jag egentligen mår med honom. Och min vän har mått piss i typ ett och ett halvt år så jag vill ju inte lägga min skit på henne, så jag lyssnar på henne och håller min skit för mig själv.

Har börjat gått hos en terapeut, jobbet betalar, och de hjälper. Visst, jag får ju inte mer vänner eller så men jag får prata om hur jag verkligen känner med någon och har någon som ger respons och råd. Och jag hoppas att jag får verktyg till att hitta sånt som gör mig glad.
Om du är intresserad av att prata kan du ju skicka ett pm :)
Hurrdurr +1
Du kanske är rolig. Var kommer du ifrån?
thinktwice +1
Till @Nasha12
Ja, håller med -Men det är ju så svårt att gå ut ensam och känner mig allmänt dum om jag bara helt random skulle skriva till någon på facebook... :( Annars så har jag tänkt på att skriva ett inlägg på min fb och "fråga efter kompisar" haha, men det känns också väldigt utelämnande och pinsamt om ingen skulle svara...

Tyvärr så har ingen av min pojkväns kompisar flickvänner :/
123383 +1
Till @thinktwice
Jag förstår! Men här åtminstone kan du göra det finns många såna trådar. Fråga tex vill ni hitta på något i helgen så kan en större grupp gå ut och ha kul
thinktwice +1
Till @cocca
Brukar intala mig själv det också, men trots allt så har de blivit bjudna till något och är där med vänner (eller vad de nu är) och det känner jag mig svartsjuk över... ;(

Du låter som en bra vän i alla fall! Förstår hur du menar med din pojkvän, du är nog långt ifrån ensam med att ha en kille som är så! Min kille brukar lyssna ganska bra och ge tips, men han har ju liksom sitt gäng som brukar skriva och ses en del, så det är ju lätt för honom att säga...
Det gör jag gärna! :)

Till @hurrdurr
Haha, frågar du mig så kan jag vara ganska rolig ibland ;) Jag bor utanför Ystad i Skåne!
thinktwice +1
Till @Nasha12
Tack för tipset, det kan vara en idé! :D
cocca +1
Till @thinktwice
Brukar också känna så, varför blev inte jag bjuden? Jag då? Varför frågar ingen mig? Så till slut orkade jag inte längre och tog bort de. Blev bara mer deprimerad :p

Haha ja. Han lyssnar ju och försöker förstå men han är ju kille så han tänker inte så mycket som man gör själv :p

Det är skönt att prata med någon som går eller igenom något liknande :) Det är liksom inget som man bara börjar prata med någon om hux flux, även om det är någon nära :p
thinktwice +1
Till @cocca
Exakt, så är det! Jag är dock alldeles för nyfiken för att ta bort min facebook (plus att företaget har sin sida där också) ;p

Nej, det är lite tabu att visa att man inte har några vänner. Jag känner ofta att om jag nämner något om det till någon utomstående familjen och killen, så känns det som att de tror att det är något fel på mig eller att det blir mer okej för de att behandla mig som ett andrahandsval, för då vet de att jag ändå inte har så många andra och borde "vara nöjd" med det lilla jag får av dem.
tomcollins +1
Känner delvis igen mig. Jag har vänner, absolut. Men de som är singlar bor för långt bort för att man ska kunna ses hela tiden och de som bor här har sambos så de kan inte hitta på saker lika ofta som jag vill. Men men, jag träffar nytt folk ganska ofta så jag hittar snart en till umgängeskrets :))
thinktwice +1
Till @tomcollins
Åh, det är segt när det blir för lång distans för att orka ses! Men lyllo dig som har självförtroendet att leta nya!! Du har inga bra "mingel-tips" eller liknande att dela med dig av?... ;)
tomcollins +1
Till @thinktwice
Haha mja, jag har mycket att tacka mina idrotter för. Hade jag inte idrottat så hade inte träffat lika mycket folk
Tjej93a +1
känner lite samma sak ibland. inte just nu men i perioder. Har några nära vänner men ofta känt att det inte räcker. hade liksom velat ha ett tjejgäng på 4,5 st och göra roliga saker tillsammans (precis som på facebook då de verkar som alla har det..)

Samtidigt har jag blivit mån om att va glad för det man har. Jag träffar inte mina nära vänner (ca 5 st) jätteofta, men jag vet att jag har dem. jag vet att dem finns där för mig. Jag har en vän som också är jättesvår att bestämma saker med. funkar aldrig via sms. nu har vi pratat och sagt att vi hädanefter bara ska ringa. man förstår varandra bättre och missförstår inte saker. Prova det!
thinktwice +1
Till @tomcollins
Låter härligt! Höll på med hästsport förr, och äger fortfarande en häst som står här på vår gård. Men han är gammal och går inte att rida på längre, så kommer inte ut och träffar så mycket hästmänniskor längre som jag gjorde förr.

Till @Tjej93a
Exakt!! Så hade jag också velat ha det!... Låter underbart att du känner så! Jag önskar att jag kunde känna detsamma med min vän, men på något sätt känner jag att jag inte kan lita på att jag har henne vid min sida... :/ Det var dock ett jättebra tips och precis som du säger så är det lätt med missförstånd när man bara skriver!