De skadar min psykisk hälsa

Miller97 +1
nämligen problem med mina föräldrar dvs farsan å hans fru) familjen är jätte religiösa muslimer å därför är det omöjligt för mig att bestämma själv, känner att det påverkar min psykisk hälsa oerhört mycket på ett väldigt negativt sätt, känner att jag inte kommer stå ut med detta längre till, har för tillfället sparat ihop 15k å har en vän jag kan bo hos under en viss tid sen så tänkte jag ge av mig utomlands? Borde la inte ha några problem med polisen då jag är myndig ellr?

(Nej att prata med de är ingen utväg å att hota de med att säga att jag kommer rymma hade jag aldrig vågat göra för vill inte ens veta konsekvenserna) jag vet att jag har lagen på min sida men ni måste förstå mig att det är mina förläldrar äjag vill inte anmäla de å ställa till med problem för de va det gäller lagen osv, känslomässigt så har jag inga problem med att säga upp kontakten med de helt. Har inte haft någon riktig nära relation till nån av de ( har bott med pappa semlan va 9 år bra för det va då han gifte sig innan dess så bodde jag med hans syster för han som en "man" kunde inte ta hand om ett barn själv)

Får inte gå ut på fritiden, helt ärligt kommer inte ihåg när jag va ute sist med mina vänner utanför skolan gissar på 7an för fick dra till affären å köpa fika tam med två vänner till en klassfest å sen dess styvmamma kryddar alltid med att tjejer bör inte vistas ute (inte ens på dagtid typ) å jag protesterar inte för har försökt ett par gånger men det sluta alltid med att de har rätt å jag har fel, det enda jag gör är kommer hem från gymnasiet å städar tar hand om deras barn (spenderar med de mer tid än va deras båda föräldrar gör tsm då jag är hemma hela tiden å barnen är med mig) hon brukar gå ut å shoppa å allt möjligt men kommer hem sent på kvällarna å han brukar va ute å fiska när han inte jobbar, jag orkar inte mer, det här är löjligt om man tänker efter, alla mina vänner frågar mig ut på fester varje helt å jag säger ba nej å kommer med sån bortförklaringar som att jg mår inte bra, har inte lust osv, många av de har gett upp kontakten då det är för tråkigt med en som inte vill göra nåt utanför skolan å jag förstår de för hade heller inte tyckt det är kul med sånna vänner

7 svar

Miller97 +1
Frågan va längst upp men den syns inte iaf undrade om man kan fly hemmifårn utan att polisen tar mig typ ifall jag visar mitt leg nånstans? För har fyllt 18 å planerar gymmar efter jag avslutat 3an så det är några mänder kvar tills dess, det här är jätte viktigt för mig då det avgör hela mitt liv
kiko +1
Är du 18 fyllda är du fri att göra vad du vill. Men jag hade tagit kontakt med kurator på skolan främst för stöd och hjälp med hur du bör göra. Iaf få råd. Att rymma o gömma sig är inte det ultimata :/
FoxyCleo +1
Låter jobbigt, var är din riktiga mamma då?
Vilket land är du ifrån?
benandjerry +1
Du får göra vad du vill när du är myndig, men jag tänker att om du ska åka runt och visa leg och pass här och där så tar det säkert inte lång tid innan din familj hittar dig för de kommer väl anmäla dig som försvunnen hos polisen?

Gör som kiko skrev, ta kontakt med skolans kurator så att du kan få hjälp. De kanske kan gå vidare och hjälpa dig att få skyddad identitet! Det kommer du behöva.
FoxyCleo +1
Till @benandjerry
Och skyddat boende finns ju också, ring kvinnojouren
benandjerry +1
Japp Till @FoxyCleo
Halsdukar +1
Som andra varit inne på så kontakta en kurator, ungdomsmottagningen, socialen eller dylikt så kan de säkert hjälpa dig eller veta var du ska vända dig. Förstår att du inte vill prata med dem men om du rymmer helt utan plan så kommer de garanterat anmäla dig försvunnen även om du är över 18 och om ingen vet varför du inte är hemma så kan de ju anta att du blivit kidnappad, mördad eller allt möjligt och bli kaos i onödan och bli större risk att du hittas.

Här kan du läsa om skyddat boende: umo.se/Vald--krankningar/… där står även för dig som är över 18.

Efter att ha läst lite verkar det bästa alternativet att komma till skyddat boende till en början. Sedan kan du flytta vidare antingen inom Sverige (kan ju vara långt från din familj bor) eller utomlands. Jag hade nog inte bosatt mig hos en vän om jag var du, känns som du är enklare att hitta om du är med någon du har en relation till. Hoppas allt löser sig för dig! Och ta kontakt med någon nu direkt. Du behöver inte träffa någon som första steg om det känns jobbigt du kan ju ringa som första kontakt.