Får aldrig dem jag vill ha (vänner/pojkvänner)

LindaTheS +1
Jag har tänkt på en sak sen tonåren, men aldrig direkt haft nån att prata om det med (har väl tagit upp det med nån psykolog nån gång, som bara såg helt oförstående ut). (Jag är en bit över 30 nu.) Hela grejen kanske bara låter helknasig och knäpp; men jag undrar om det finns nån annan som tänkt i de här banorna. Samt om det finns något jag kan göra åt det.
Jo, det är så att när det gäller både vänskap och kärlek, så känner jag mig-och har alltid känt mig-ganska missnöjd! Som att jag aldrig får varken de killarna(männen) eller de vännerna jag skulle vilja ha!

På den tiden jag gick ut mycket så var det liksom ALDRIG "min typ" av killar som tog kontakt. Och då ska sägas att det var och är fortfarande många som kollar in mig och börjar prata (går aldrig "ut" längre, men ändå!) Jag har verkligen inte svårt för att fånga mäns intresse (då menar jag män som är allt mellan 17 och 100!) . Men ... Varje gång JAG verkligen velat ha någon, så vill han ALDRIG ha mig!! Och jag är inte extremt kräsen eller "svår" på nåt sätt.

Likadant med vänner! Folk som jag inte anser att jag har nåt gemensamt med dras till mig... Jag verkar liksom lätt dra till mig folk... Men då oftast konstiga eller trista (enligt mig) personer som har en hel del problem av olika slag. (Måste väl nämna att jag oftast inte mått särskilt bra i mitt liv.) Men även populära personer ibland.

Grejen är ju alltså den att alla människor som JAG varit intresserad av att bli vän (eller mer) med, verkar helt omöjliga för mig att lära känna bättre!! Vet inte om de är blyga, har för många redan, tycker att jag är för på etc... Men de jag velat haft i mitt liv anser jag själv att vi haft massor gemensamt! Men av nån anledning "vill det sig inte" med dem!!

Låser jag mig kanske? Blir onaturlig? Fixerar jag mig för mycket vid vissa?? Eller är jag bara jävligt bortskämd och otacksam??? Har ju oftast inte ens fått en chans att lära känba dem!
Är det kanske såhär livet och relationer är, för de flesta? Får ingen de/n de vill ha??
Jag kan väl inte vara HELT ensam om att känna och tänka i de här banorna??!

7 svar

LindaTheS +1
Men gud vad barnsligt det låter när jag läser igenom det!! Hoppas att nån ändå svarar nåt! :)
FoxyCleo +1
Jag känner inte så många. Har försökt, men de verkar dra sig undan mig. Särskilt en person blev jag jättebesviken på. Hatar mig själv.
Nej jag gillar mig själv
kiko +1
Har du kanske tänkt på att de du vill ha inte är rätt för dig? De som du väljer bort, varför väljer du bort dem? Ger du dessa personerna en chans? Jag tror inte det handlar om att du inte får det du vill ha, utan det är bara så att de antagligen inte är rätt för dig. Tänk de som du väljer bort, vad de personerna tänker - att dem känner exakt likadant som dig?

Jag kände lite likadant för ett tag sedan men jag tror att man har ett ansvar för sitt liv, bara du kan påverka det. Ändra ditt tankesätt, gå out of comfortzone, testa att se på de bortvalda med nya ögon.
Jag kan oftast umgås med de flesta människor, är ganska öppen av mig. Däremot är jag svår att förbli vän med, men det tror jag handlar om att jag är dålig på att höra av mig.

När det gäller gillar så har jag öppnat mina vyer helt annorlunda. Var väldigt ytlig och skulle bara dejta vissa. Men när jag började tänka mig annat som jag vanligtvis hade valt bort började jag se andras människor sidor och mina fördomar stämde inte överens med verkligheten. Det är ett tips, att testa vara mer öppen.
Vi människor är väldet egocentriska och egoistiska och vill bara ha det vi vill. Sen klagar vi på att vi aldrig får det vi vill ha, men testar man andra saker så kanske den synen förändras. Det är ALDRIG synd om en själv, du väljer själv att påverka din situation =)
kiko +1
Sen måste jag bara tillägga, självklart finns det asholes bland både killar och vänner. Min bror är en helt underbar människa men pga hans diagnos så drar sig folk undan honom och han umgicks knappt med någon förr. Idag har han vänt helt, han är översocial, struntar i vad folk tycker om honom och har människor som tar honom som han är, och jag beundrar honom för det. Jag tror att det gäller att sålla bort sådana människor, antagligen har de inget i ens liv att göra, sen fortsätta vara stark och veta vad man är värdig.
mamacitaa +1
På vilket sätt "faller dom dig inte i smaken", alltså varför tycker du att ni inte klickar med varann? Personligen så säger jag att man ska ha ett öppet sinne för alla oavsett om det kommer till kärlek eller vänskap. Började umgås med en kille för någon månad sedan, lärde känna honom för många många år sedan men aldrig fått en uppfattning om vem han är. Han är även väldigt nära vän med min bästa vän.

Vi klickar så 2 jävla magneter, är själv helt chockad över att jag aldrig upptäckt detta innan. Har haft väldigt olika vänner under min uppväxt och det är jag tacksam för, har lärt mig mycket och träffat både bra och mindre bra människor. Var öppensinnad för folk du kanske i vanliga fall inte tror att du skulle klicka med, finns mycket intressant folk där ute :)
FoxyCleo +1
Till @kiko
Jättebra svar faktiskt
LindaTheS +1
Till @kiko
Jaa, jag har alltid gett dessa personer en chans! Som många av dem tyvärr inte förtjänat, eftersom de sen behandlat mig illa. Att jag dras till vissa är för att JAG tycker att vi "klickar", men det har tyvärr inte alltid varit ömsesidigt. Jag är den som verkligen kan umgås och prata med vem som helst, men just de jag blir kär i verkar otroligt svårflörtade av nån anledning...