Hjälp mig snälla, vän problem!

jensancool +1
Hej! Jag har ett stort problem, jag vet inte om de går att lösa men jag hoppas ni kan verkligen hjälpa mig!

Jag har problem med att jag kommer nog förlora en kompis som jag har haft i snart 5 år, Hon var också min flickvän i 4 år.

men hon lämnade mig på grund av att hon inte hade känslor för mig men de gick bra att göra slut mellan oss, men nu några månader efter vi gjorde slut så tog vi upp kontakten igen och vi vill bara vara vänner, men problemet är att jag har en flickvän som är väldigt svartsjuk och typ tillåter mig inte att träffa mitt ex/vän, och fick precis ett samtal från mitt ex att hon kan inte vara min vän för att min tjej är för svartsjuk att de är bara jobbigt att vara vän med mig för just att min flickvän är så svartsjuk. Hjälp mig snälla vet fan inte vad jag ska göra och va jag ska ta vägen asså! :(

11 svar

bejs94 +1
Förstår helt klart din nuvarande flickvän. Hennes känslor borde komma först och även fast jag inte är av den svartsjuka typen skulle jag inte vilja att min pojkvän var vän med sitt ex.
Halsdukar +1
Åh förstår hur du känner. Jag har varit i en liknande sits. Var aldrig tillsammans med killen men vi kände varandra många år och var på g fram och tillbaka. Sen skaffade jag pojkvän som var extremt svartsjuk. Jag fick förklara för honom att jag inte ser honom som mitt ex utan bara som min vän. Jag träffade aldrig honom ensam men kunde träffa honom med andra kompisar. Min pojkvän var fortfarande svartsjuk men det gick.

Sen skaffade dock min vän flickvän och hon var som min pojkvän, men ännu värre. Han fick inte träffa eller prata med mig alls. Jag skrev och skrev men märkte att jag fick mindre och mindre svar och tillslut gav jag upp. Klart att det var jobbigt till en början då han var en av de vänner jag känt längst men jag förstod också honom och tycker att han gjorde rätt val som valde henne för mig, för det hade jag också gjort om det var jag.

Så ja. Om det verkligen verkligen inte går att lösa mellan dem fast du har förklarat hur det är så är det nog tyvärr så att du får välja. Nu vet jag inte alls hur ni har det men jag hade valt din flickvän för antar att du ser en framtid med henne.
jensancool +1
Till @bejs94
Jo jag med, jag förstår att hon vill att jag ska bara ha henne, men de är bara de att jag har ju förklarat situationen för henne och vill bara vara vän med mitt ex men jag antar att du har rätt.

jensancool +1
Till @Halsdukar

Ja de är en väldigt jobbig sits att vara i, jag har förklarat för henne att jag har ett avslutat kapitel med mitt ex och att vi bara vill vara vänner, och mitt ex har en jätte bra pojkvän och han förstår att jag vill vara vän med henne, men jag antar att hon är bara rädd för att förlora mig, Ja jag tror faktiskt att man kan lösa de men om de inte går att lösa problemet så får man ju helt klart sluta att vara vänner för jag väljer ju självklart min tjej alla dagar i veckan, men jag vill ändå ha kompisar för jag är väldigt ensam och inte ha äkta vänner runt om mig så de är ett väldigt svårt val, men tack för tipset ändå.
benandjerry +1
Tycker det är fullt förståeligt att din flickvän inte vill att du ska vara vän med ditt ex. Det låter faktiskt som att du har känslor kvar till och med när du skriver att du inte vet vart du ska ta vägen t.ex.
jensancool +1
Till @benandjerry
Har verkligen inga känslor kvar för mitt ex, de är bara de att vi 2 har känt varandra i 5 år och grejen är att jag vill bara träffa henne för att typ, prata om jobbiga saker, och ha en bra konversation för vi känner varandra så väl, och med de att jag vet inte vart jag ska ta vägen är för att jag har en depression och går under i hela mig, men som du säger att jag ska ta min tjej över allt, klart jag göra de för jag älskar henne sjukt mkt, och vill aldrig lämna henne för någon annan tjej som finns där ute.
kiko +1
Till @jensancool
Jag förstår din tjej..hade nu bara varit vänner hade jag inte brytt mig om tjevänner men ni var tillsammans i fyra av fem år. Den relationen du hade med ditt ex borde du fokusera på att bygga upp med din nuvarande tjej. Tänk om det vore omvänd sits?
kiko +1
Du kan åtminstone ligga lågt med din vän o bygga upp en relation med tjejen först. Få henne att lita på dig istället för att gå emot hennes känslor. Tänk dig i din tjejs sits, hon ser din vän som ditt ex. Ni var vänner i ett år, tillsammans o delade allt i fyra. Det är stor skillnad. Du får försöka sätta dig in i hennes synvinkel.
jensancool +1
Till @kiko
Hmm jo de är faktiskt sant, Men de är svårt att sättas i den situationen när man aldrig varit i den själv men ska försöka tänka på de, och ja jag sak ligga sjukt lågt nu och försöka bygga och förstärka mitt och min tjejs förhållande nu och får jag se vad som händer i framtiden helt enkelt. tack för tipset kiko!
mamacitaa +1
Peronligen tror jag inte att man kan vara vän med sitt ex. Bekanta ja och höras av ibland, men nära vänner som man är nära andra vänner, nej.
benandjerry +1
Kan du inte vända dig till din nuvarande tjej och prata ut om saker? Förstår att ditt ex var din trygghet i 4 år, men det är ju trots allt ett ex. Till @jensancool