Hjälp och råd uppskattas

Mina-0-1-2 +1
Hej. Jag kan börja med kort bakgrundsfakta.
Jag är en tjej på 14 och har en lillebror som är 11. Mina föräldrar bråkar hela tiden och det har de gjort de senaste åren. Och med bråk menar jag verkligen bråk. Det har gått så långt att de ibland hotar varann och det har lett till att vi befinner oss i ett ständigt lidande. Mamma har tillochmed flyttat ut eftersom hon har haft en ständig huvudvärk när hon vart hemma. Nu bor hon hos en kompis men hon försöker hälsa på oss så ofta hon kan.
Jag mår så dåligt och mamma är så ledsen att hon inte kan träffa oss hela tiden.

om nån vecka ska jag, lillebrorsan och pappa ska åka på semester till mina föräldrars hemland och vi ska vara där i en månad.
Men nu är det så att mamma är jätterädd för att pappa inte kommer låta oss komma tillbaka till Sverige när vi väl är där. Om vi "fastnar" där kommer vi inte kunna komma tillbaka förrän vi är 18 år.

Pappa själv har sagt att han aldrig skulle göra nåt sånt men mamma litar inte på honom och hon säger att hon kommer dra tillbaka våra pass så att vi inte kan åka och jag vet inte vad jag ska göra.
Men egentligen är det min farbror som hon inte litar på eftersom han lätt kan övertala min pappa att göra val som kanske inte alltid är rätt och om vi inte kan komma tillbaka så är det väldigt sannolikt att han är bakom allt.

Om det som mamma säger är sant (att pappa inte kommer låta oss komma tillbaka) och vi reser bort så kommer jag aldrig kunna leva med mig själv.
Men samtidigt så älskar våran pappa oss och jag skulle aldrig kunna tänka mig att han skulle göra så mot oss och hindra oss från att se vår egen mamma.

Snälla hjälp mig! Vad ska jag göra? Åka med pappa och riskera att inte kunna komma tillbaka eller stanna kvar och lita på att det som mamma säger är sant??

Vad skulle ni gjort om ni var i min situation ?

4 svar

BluBerry +1
Har varit i samma situation - mamma ville inte jag skulle resa till mitt hemland med pappa för hon trodde han skulle hålla kvar mig där. Men min pappa sa han aldrig skulle göra nåt sånt, vilket han inte gjorde heller. Men detta kan inte vara bevis för hur din pappa kommer agera. Anledningen till att din mamma tror som hon gör kan vara för att hon bråkat så mycket med din pappa och hon tror det värsta om honom. Hade din pappa gjort detta hade ni ju blivit extremt arga på honom, vad skulle han vunnit på det?
Mina-0-1-2 +1
Till @BluBerry

Jag tror att målet är att få min mamma att komma dit också. Praktiskt taget kan man säga att vi är lockbeten. När hon väl satt foten innanför landet kommer pappa kunna bestämma allt. Om han vill att hon ska stanna kommer hon aldrig kunna lämna landet.

Egentligen skulle pappa aldrig, aldrig kunna göra något sånt mot oss men när han är under inflytande av min farbror så är jag rädd att chanserna är väldigt stora att det händer.
FoxyCleo +1
Till @Mina-0-1-2
Vilket land är det?
Lyllipop +1
Om både du och din bror är svenska medborgare eller har uppehållstillstånd i sverige så kan er pappa inte hålla er kvar i det land ni åker till.

Om det skulle hända att din pappa försöker iallafall så du ska gå till polisen, för då klassas det som kidnappning.
Polisen ska kunna kontakta din mor eller polisen i Sverige, så du har rätt till hjälp.