Hur hantera att en människa ogillar en?

liteanonymt +1
Okej så min bästa vän fyller år snart och ska ha en liten fest om några veckor för att fira sig, och jag undrar lite hur det kommer gå haha.

På den här festen kommer en av hennes vänner som jag verkligen inte tycker om. Jag brukar verkligen inte ogilla människor utan försöker ge alla en chans utan att döma dom, men den här tjejen klarar jag bara inte av. Det konstiga är att vi alla tre gick i samma klass tidigare, och då brydde jag mig inte om henne så mycket, kände bara att hon inte var någon jag ville hänga med och sen tänkte jag inte mer på det liksom.

Men nu efteråt så har jag de få gångerna jag träffat henne känt att hon verkligen ogillar mig, inkluderar mig aldrig i samtal, säger inge hejdå, är allmänt otrevlig liksom. Har hört från vår gemensamma vän att hon tror jag är någon tråkig blyg ängel som aldrig dricker och går i kyrkan varje söndag typ. Vilket jag verkligen inte är, men då jag inte uppdatera alla mina sociala medier varje gång jag festar och inte är speciellt intresserad av henne verkar hon tro det då.

Jag känner mig så konstig som stör mig så sjukt mycket på detta. Jag gillar ju inte henne ändå så varför bryr jag mig om vad hon tycker? Blir typ arg bara jag tänker på henne och vet inte hur jag ska hantera detta. Vill ju ändå ha en kul kväll där jag får fira min bästa kompis och vill inte gå runt och sura pga den här tjejen liksom... Är nog van vid att var ganska neutral eller omtyckt liksom, så är inte van vid att någon öppet ogillar mig. Hur hanterar man detta!!??

5 svar

kiko +1
Du gillar inte henne men pratar om hur hon beter sig? Ändra din inställning till henne först innan du klagar på henne kanske? Var neutral och snäll mot henne, prata med henne och var den större personen o red ut saker istället.
liteanonymt +1
Ja men det är så konstigt för jag började ju inte ogilla henne på riktigt förrän jag fick reda på att hon ogillade mig alltså förstår inte min logik? Har jag så dåligt självförtroende att detta är nån slags försvarsmekanism eller? Jag har försökt prata med henne och vara neutral innan men då har hon nästintill ignorerat mig och gått därifrån sen
benandjerry +1
Usch för den typen av människor! Det du ska göra är att vara överdrivet trevlig och glad, mot alla inklusive henne. Var dig själv och ha KUL! Det kommer ge henne!
mamacitaa +1
Har själv väldigt svårt för sånt där, speciellt när det kommer till tjejer. Hade personligen inte varit överdrivet trevligt, tror snarare att det hade framstått som falskt. Om du inte pallar med eventuell stel stämning så kan ju du vara den större personen, ta henne åt sidan och säga att det inte finns någon anledning att det ska vara spänning mellan er. Inte för att du gjort något utan för att visa att du är mogen bara.

Ni båda är ju där för en gemensam vän. Har märkt att tjejer väldigt lätt bildar falska uppfattningar om andra tjejer baserat på vad dom hör ifrån andra. Har många gånger fått höra att jag ser ut som en bitch haha men jag är egentligen väldigt snäll. Eller så tar du det som det kommer, prova hälsa på henne när ni träffas och se hur hon reagerar. Tror det kommer gå bra.
Halsdukar +1
Hade en precis sån här person på mitt jobb... Pratade aldrig med mig. Sa aldrig hejdå till mig men kunde säga hejdå till personen bredvid mig. Sa att jag gjort saker fel och att det inte gick att fixa sen visade en annan som jobbade där att det inte alls var några problem och gick att fixa haha...

Jag tänkte som såhär att jag tänker inte bli som henne. Så jag fortsatte att vara trevlig, sa hejdå om jag gick först och försökte inte ta åt mig när hon påpekade fel. Jag var inte övertrevlig eller typ fake utan körde bara på det mest standard liksom. Sen försökte jag inte tänka på det och tänkte att det inte är mitt fel att hennes liv är trist haha. Och några veckor senare började hon faktiskt vara trevlig, sa hejdå och till och med trevligt helg och sånt haha :) Så det går.

Nu var ju detta jobb och en person jag visste att jag var tvungen att träffa varje dag, vilket gjorde att jag hanterade det så. Men om det är din bästa väns kompis så är det ju lite samma för dig, du kommer behöva träffa henne fler gånger och vill förmodligen inte att din bästa vän ska behöva välja mellan er. Mitt förslag är kör på att du är bättre än henne! Du behöver inte vara övertrevlig eller så, men säg hej, hejdå och sånt standard så är det inte du som gör något fel. Sen kan hon ju gå och sura om hon vill. Sen ska man såklart inte behöva ta hur mycket skit som helst, man får ju ha någon gräns.