Hur träffar man nya vänner?

123598 +1
Hej på er!

Jag sitter här hemma dunderförkyld medan sambon är iväg med sitt lag på avslutningsfest. Jag har mina närmsta vänner som jag håller enormt kärt men det tråkiga är att vi är liksom inget gäng.

När jag var tonåring var vi ett stort gäng som brukade umgås. Men sen växer man ju upp och sprids ut och så har man (om man har tur) sina närmsta vänner kvar. Dock är mina närmsta tjejkompisar inga som hänger ihop .. tror inte ens att dom har träffat varandra och jag har vänner väldigt utspritt haha.

Så jag satt och funderade; hur träffat man nya vänner nu när man är vuxen?
Jag funderar på om man ska skaffa sig en hobby på fritiden men jag vet liksom inte riktigt vad ... jag var innebandymålvakt tidigare och älskade det men känner inte riktigt att det är något som jag vill återuppta .. eller jag vet inte ..

har ni förslag ändå på hur man kan skaffa sig nya kompisar som vuxen?

8 svar

58736 +1
Man börjar med hobbys som du sa, vad som helst (bokklubb, målarkurs, dans, klättring, blabla). Eller så följer man med andra bekanta till tillställningar med deras kompisar.
IdaKru +1
finns en hemsida jag kan tipsa om , tjejkompis :) där man söker nya vänner.
BluBerry +1
Kan du inte kalla på några av dina vänner samtidigt? Typ ta med 3 stycken och dra till stan eller något, bilda ett gäng?
123598 +1
Till @BluBerry
hade velat det men mina närmsta, och som jag tror skulle trivas ihop bor långt bort.
LindaTheS +1
Jag menar inte att provocera eller göra någon upprörd nu, men är det inte lite naivt att tro att man får en massa nya vänner bara man går med i nån förening? Det har sällan funkat så för mig iallafall. Oftast umgås man väl bara med varandra just den dagen och tiden då man utövar aktiviteten ihop? Blir man vänner även utanför så är det ju jättebra!

Men om man vill ha några nya vänner som man kan träffa ofta och hitta på allt möjligt med, hur går man tillväga då? Jag varken jobbar eller pluggar just nu, har dessutom social fobi som gör det väldigt svårt att träffa och lära känna nya människor. Jag har försökt lära känna folk från nätet, bl a tjejkompis.se, men när vi väl ska träffas blir jag så panikslagen att det liksom låser sig och inte klarar av att gå hemifrån! :(
tomcollins +1
Till @LindaTheS
Alltså det kommer ju inte automatiskt. "Åh jag gick med i en förening nu får jag nya vänner". Även i en förening handlar det om att prata och vara social med folk. Det enda folk menar när de tipsar om att gå med i föreningar är för att man då träffar människor, människor med samma intresse som en själv. Man måste liksom fortfarande göra en del jobb själv, men det ökar chansen att träffa någon om man gör något med andra människor.

Jag är själv inte den mest sociala i världen, men jag är med i en idrottsklubb och träffar folk. Det är inga jag i nuläget umgås med, en har jag träffat för att träna ihop med och sen tipsade hon mig om att söka hennes tjänst där hon jobbade.
En annan bjöd hem mig på förfest innan vi drog på årsfest med klubben. Men annars är det inget som gett mig några direkta vänskaper. Det är mer bara så att det är trevligt snack i omklädningsrummet och numera inte enbart med de man tränar med utan med i princip alla som är där. Men det är nyttigt och det är såna saker som kan leda till vänskaper.
LindaTheS +1
Till @tomcollins
Jag träffar redan väldigt mycket människor! Men det är nära vänner, framförallt jämnåriga tjejkompisar, jag saknar.
adde7412 +1
ha samma hobby eller börja chatta med andra på sociala media .jag har gjort så