Känner mig utstött och bortglömd bland mina vänner...

Halsdukar +1
Kanske är det fler som är i min sits med kanske på hur många inlägg om "söker nya vänner" som fanns i denna kategorin haha...

Jag är den enda i min kompiskrets som bor på annat ställe än var de andra bor. Jag är även den enda (nästan, en till också) som har jobb, de andra är antingen arbetslösa eller har sommarlov eftersom de pluggar. De senaste månaderna har jag känt mig så utstött och bortglömd pga detta. De träffas nästan hela tiden, både på dagarna och på kvällarna. Vilket såklart är svårt för mig på vardagarna och jag förstår om de inte frågar om jag vill vara med för de antar väl att jag inte kan. Men nu har det blivit att de aldrig frågar mig, trots att jag hade kunnat vara med.

T.ex för några veckor sedan så blev mina vänner inbjuden till fest hos några de börjat bli vänner med, jag känner bara dem lite så blev inte inbjuden. Förr hade det inte varit något snack om saken utan då hade någon frågat om jag fått följa med eller bjudit in mig på något sätt men nu nämndes det ingenting, så det gick på festen utan mig och utan att ens försöka få med mig. Jag får aldrig veta om något händer utan ser det alltid på deras snapchats att de hittar på saker i efterhand.

Nu i veckan så var det lite löst bestämt att vi alla skulle träffas där jag bor för att det för en gångs skull händer något där. Istället så festar de dagen innan (utan mig) vilket resulterade att det inte blev något för ingen orakade. Igår var det fredags och jag hade ingenting planerat och jag jobbar inte på helgen så alla vet att jag är fri, då ser jag nu på morgonen att några av de hade varit igen, utan att ens fråga om jag kunde. Jag förstår att de kanske gör saker spontant eftersom de bor på samma ställe men de kan ju i alla fall fråga om jag vill med. Nu kanske det dessutom låter som det tar mig 100 år att ta mig det, men det gör det inte. Det tar mig 20 min... Alltså ingenting. Och ja juste jag och den ena brukar alltid åka på festival ibland flera av oss och då pratar man ju om det tillsammans och så och köper biljetter tillsammans, planerar osv. Denna gången fick jag bara helst plötsligt "Jag och ... har köpt biljetter dit". Man bara okej tack för inbjudan, så fick typ bjuda in mig själv och säga att jag inte köper biljetter förrän jag vet om jag jobbar (skulle dessutom inte jobbat då egentligen och de visste dem om men ändå struntade dem i mig).

Blir frustrerad. Jag orkar inte gå ner på dagisnivå och typ behöva börja tvinga dem att bjuda mig, jag tycker att är man vänner (bästavänner) så ska inte det behövas. Har försökt att inte bry mig men det blir ju såklart jobbigt när vi väl träffas för då känner jag mig utstött för de blir ju såklart annat för dem som träffas hela tiden, känns nästan som jag inte känner dem längre...

Någon som varit i samma sits? Vad gör man. Hur hittar man nya vänner haha.

18 svar

mamacitaa +1
Antingen har du förändrats eller så har dom förändrats, det är oftast av den anledningen man glider ifrån varann. Har du frågat dom varför dom gör som dom gör?
Merida +1
Håller med mamacita.

Ofta växer man ifrån folk. Låt denna perioden vara nu. Ta upp vänskapen senare igen. Bara för att man slutar umgås ett tag betyder det inte att man inte längre är vänner.
Halsdukar +1
Till @mamacitaa
Till @Merida
Nej har inte tagit upp det än.

Jo men det är ju den enda vänskapakretsen jag har. Ska jag liksom vara helt ensam nu bara? :(
Hassebasse +1
gå med i nå'n klubb som gör nå't som intresserar dig - där hittar du nya vänner i alla åldrar typ
Annorlundakvinna +1
45 - årig barns mamma, fru, social, snäll, utåtriktat, trevlig som bor med man, barn och djur på landet söker seriösa vänner IRL (Helst kvinnor i min egen ålder)! Ni ska vara seriösa, ärliga, utåtrikat, trevliga, snälla. Har några får vänner och inga vänner alls! Känner mig ofta ensam!

Mina intressen är familjen, promenader, träning, djur, rida, segling, bio, umgås, promenader, båtliv, film, foto, data, internet sticka, handarbete, natur, resor. träffa nya människor, pubar, sport, fika, utför, fjällvandring, hälsa, vardag & mycket mer! Har många intresse! Vill ni mig något så skriv då! Min E-mail är: mia2@home.se
bejs94 +1
Till @Annorlundakvinna
Skapa en egen tråd instället för att spama andras när det inte rör tråden.
Merida +1
Till @Halsdukar
Välj den andra kompisen som har jobb och försök utveckla vänskapen där.
119906 +1
har du hört av dig nått? för om du inte har det så kommer dom bara att tro att de tär du som inte vill hänga
Annorlundakvinna +1
Till @bejs94 .... Oj då! Trappa dig visst på liltån! Gjorde det ont fniss!
FoxyCleo +1
Till @Annorlundakvinna
Om du verkligen vill ha vänner kanske det är större chans att få det om du provar i verkligheten istället för att spamma olika hemsidor med din kontaktannons, bara ett tips :-)
Annorlundakvinna +1
Till @FoxyCleo..... Oj då! Trappa dig visst på liltån! Gjorde det ont fniss!
bejs94 +1
Till @Annorlundakvinna
Och sen tror jag du inte lär hitta så många vänner i din ålder på denna sida heller. Så bättre att sluta spama så man tror det är nya inlägg som rör tråden men så dyker din kontakt annons upp istället. Håll dig till din tråd och spama den istället.
kiko +1
Till @Annorlundakvinna
Speciellt inte med den attityden..45 år också
58736 +1
Till @Annorlundakvinna
Wow, att köra copy-paste på sina dryga comebacks var ju nytt :) felstavade dessutom
mamacitaa +1
Haha vad upprörda folk blev av en liten kontaktannons. Ju mer ni klagar desto mer triggar ni ju hennes fjortisbeteende
58736 +1
Till @mamacitaa
Inte kontaktannonsen i sig utan att den spammas i alla trådar på forumet ;) efternamn vi är typ 12 pers som fortfarande är på den här sidan så har nog alla sett den några gånger redan haha x)
kiko +1
Till @mamacitaa
Haha nu gjorde du ju precis likadant genom att rikta fjortisbeteende mot henne :p
FoxyCleo +1
Till @mamacitaa
Hon har någon typ av funktionsnedsättning, de brukar upprepa sig på det sättet.

Angående ämnet så tycker jag du ska försöka lära känna personer på jobbet, eller där man är mest.