Problem med gammal vän

gr0dan +1
Min kompis som jag känt under flera år har jag ett extremt problem med som blir värre och värre med tiden för mig.
Det är så att hon aldrig intresserar sig för mitt liv, vi kan sitta och fika eller ha någon aktivitet där jag frågar om hennes liv, hur saker och ting går, om hon gjort något nytt osv.

Problemet är att hen aldrig gör så för mig och när jag väl bara berättar saker utan att hon frågat så kopplar hon alltid allt till hennes liv och tex. så gör jag också, mina hundar kan bättre konster, jag ska också köpa ny bil osv.
Känns som att jag aldrig kan vara "bäst", finast eller i centrum utan att hon mår sämre.

Dessutom har jag tappat lite tilliten till denna person då hon alltid vill att alla personer ska gilla henne bäst (inklusive mitt ex, kvinnliga bekanta och en kille som jag då var lite intresserad av)

Det största problemet nu är att det pågått under säkert 2 år som jag reagerat på detta, det har hänt mycket grejer i mitt liv som inte ens hon har en aning om.
Jag har inte många vänner i mitt liv så kan inte jämföra riktigt hur det är med andra vänner.

Skulle ni lagt er tid på en sån vän, har ni såna vänner eller har ni något tips?

2 svar

ssandi +1
Vad svårt! du kanske bara kan nämna det och se hur hon reagerar. Det kanske inte är något hon tänkt på. Eller så berättar du bara om ditt liv, utan att du får frågan.
Merida +1
Jag är som din kompis för alla andra tycker att deras liv är sååååå hemligt när jag frågar. Får lixom DRA svaret ur människorna. Och då tröttnar jag och går tillbaka till mig själv!