råd, tips, hur jag ska hantera detta

123asd +1
Hej!
Jag vet inte vart jag ska starta precis men jag är en kille på 24 år bor i Sverige uppenbarligen.
Jag har läst och sånt på stylesearch till och från i några år. Men inte gjort något konto eller något, men nu känner jag att jag skulle behöva lite hjälp/råd. Och jag tror och hoppas ni kan ge mig bra råd.

Så till mina bekymmer, så handlar det om en tjej jag har träffat online på ett spel för flera år sen. Vi har till och från spelat och pratat lite. Men inget mer än det, förrän för ungefär 3-4 månader sen. Jag är riktigt djupt depreimerad och har ångest etc. När jag började prata och spela med henne nu den här gången så mådde jag inte alls bra, jag låg inne på psyk precis innan. Så jag går på mediciner och samtals kontakter och sånt. Men ganska därefter när jag kom hem igen så tog vi upp kontakten.

Vi är i princip bästa vänner utom att vi aldrig har träffats ännu. Jag har aldrig innan öppnat upp mig om alla mina känslor och sånt jag har. När det kommer till hur mitt psykiska mående är, men med henne så har jag under dessa månaderna, varit nästan helt öppen om allt.
Lite fakta om henne då. hon är 21 år och bor i ett annat land och bor tillsammans med en pojkvän. Jag spelar och pratar lite med den här pojkvännen och alla deras vänner och sånt.

Men till mitt problem är att jag tror att jag börjar få andra typer av känslor för henne, och jag tror även att hon börjar få det för mig. Det kan jag ju inte veta, men det känns så iaf. Jag försöker inget eller något, för jag har mkt respekt för folk som är i ett seriöst förhållande.

Både jag och hon är extremt lika när det kommer till våra personligheter, till och med hennes pojkvän säger det. Det var riktigt läskigt i början när vi började bli närmare vänner, för jag har aldrig pratat med någon som jag har tyckt har varit så lik som mig själv. Den enda skillnaden är väl att jag är djupt deprimerad och tänker mer negativt när det kommer till mig själv och sånt. Men hon har hjälpt mig väldigt mkt när det har kommit till mitt psykiska mående, jag känner att jag mår lite bättre. Det märker även mina vänner och familj runt omkring mig.

Hon tog upp ganska tidigt med mig att hon ville träffa mig, hon sa att hon kunde komma hit till Sverige och träffa mig, men att det inte funkar förrän om ett tag. Inga problem för mig tänkte jag, men sen tog hon upp om att jag kunde åka och träffa dem där dem bor. Jag funderade starkt på att göra det, men jag har väldigt svårt med panikångest attacker när det kommer till andra miljöer och folk jag inte känner. Jag har t.ex väldigt svårt att vara på gymmet eller ica när det är mkt folk där, så varje gång jag går och handlar/tränar så går jag på tider när jag vet att det inte är för mkt folk.

Jag förklarade det till henne, hon förstod såklart, och hon började prata om att komma hit och träffa mig igen, jag sa att hon kunde ta med sig sin pojkvän om hon ville. Och dem kunde bo hos mig under tiden dem är här, men den här pojkvännen har alltid sagt att han inte ville åka till Sverige.

Tills igår då har han helt plötsligt ändrat sig och han vill inte att hon åker själv och träffar mig. Men det känns väldigt konstigt för mig. För hon är bästa vän med sitt ex irl, och han gjorde så att hon flyttade till det landet hon bor i nu och studerar och jobbar där. Och det här exet har på något sätt också flyttat dit och dem är väldigt nära.
Hon säger att dem kan sova i samma säng och dem åker på resor själva, att det inte är något problem för honom. Jag tycker hela den situationen är konstig men ja, det är väl vad jag tkr, har dock sagt vad jag tkr om det.

Men något är även jag har ju pratat och spelat med det här exet också. Dem båda är väldigt underliga när det kommer till mig. Vet inte hur jag ska förklara det, men jag och hon skojar och spelar för skoj skull. Men på något sätt får jag hennes pojkvän att väldigt ofta att han gör så att han inte kan höra mig längre för han säger att jag triggar igång det inom honom. Och hennes ex bara lämnar programmet vi pratar via.

Men ja nu på senare tid har jag börjat känna och tänka mer att jag verkligen vill vara mer än vänner med henne. Hon säger saker som påpekar detta med, men vi uttrycker inga såna känslor för varandra. Men hon har sagt att det skulle varit annorlunda om hon var singel.

Så det jag vill ha råd med. Hur ska jag gå till väga med allt detta. Jag vet att jag aldrig har haft jätte starka känslor för någon tjej även om jag har haft 2 förhållanden. Så jag vet inte exakt hur det känns att vara "kär" eller så.
Men jag tror om hon kommer hit och träffar mig, då kmr jag ju såklart veta det mer tydligt, men ja. Jag vill inte att den här pojkvännen ska följa med längre haha. Men jag vill inte säga det till henne. Känner mig även lite elak emot den här pojkvännen, för jag försöker verkligen att inte få några såna typer av känslor för henne.
Men det är svårt att kontrollera och jag vet inte hur jag ska gå till väga.

Jag vill ju såklart hennes bästa, och ändå om jag inte tror jag skulle vara bra att vara tillsammans med eller något sånt. Ja mitt negativa tänkande om mig själv....
Men jag tror att mkt av allt skulle ändras av mig själv om jag faktiskt skulle få ett riktigt seriöst förhållande.
Men ja, jag vet verkligen inte vad jag ska göra, jag gillar inte vara självisk eller något sånt och vill alltid att andra ska må bra och sånt före mitt egna mående. Men i just det här fallet för första gången i hela mitt liv, så vill jag faktiskt ha något med just henne. Jag skulle ju fortfarande acceptera och allt om hon inte vill det med mig. Men jag vet inte hur jag ska göra nu.

Ska jag bara vänta tills hon kommer hit och se om jag verkligen känner så för henne? Eller ska jag bara inte säga något alls om detta.
Hoppas ni kan komma med något bra råd hur ni skulle hantera eller gå till väga med detta. Detta är det mest basic sakerna jag vill skriva.

Är tacksam för alla råd/tips ni har!

Mvh J

2 svar

Tottin +1
Jag tycker nog att vad ni känner för varandra är ganska oviktigt. Du mår dåligt och har en skev bild av dig själv, det ska du ta tag i först, innan du går in i ett förhållande. Hon eller någon annan kan inte "rädda" dig, det kan bara du. Även om hon skulle få dig att må bättre så skulle du hänga upp hela ditt välmående på henne, så ska det inte vara i en sund relation. Tänk om hon gör slut med dig sen, då kommer du vara tillbaka på ruta ett igen.

Så försök att jobba på dig själv och att må bra innan du ens tänker tanken på att gå in i en relation.
Pumpking +1
Tottin har väldigt goda poänger. Utöver det så tycker jag att du bör fundera kring vad din plan är. Du reder ut dina personliga problem, hon kommer hit, du tycker om henne. Sedan då? För när hon nämnt att hon vill komma och hälsa på så handlar det inte om att hon ska göra slut med sin pojkvän och flytta till Sverige för att leva resten av sitt liv med dig. Men eftersom du finns här så skulle hon inte ha något emot att hälsa på dig, eftersom hon gillar att resa.

Så vad ska du göra då? Ska du försöka övertala henne att ge upp sitt liv och stanna här för dig? Ska du flytta till henne och vad ska du göra där? Du får tänka lite mer praktiskt och inte bara att hon är en tjej som du känner att du kan öppna upp dig för.