sviken av vänner, mår dårligt! hjälp

lilla00 +1
Det är så här, jag har en gammal vän som jag känt sen vi va 7 år. under gynmasiet mådde hon jätte dåligt och jag fanns alltid där för henne. Sen efter gymnasiet försvann hennes problem när hon flytta och sen blev de att vi hade jätte lita kontakt. vi sågs 1 gg om året. Sist vi sågs var för 3 år sen och då kunde hon bara ses 2 h för sen skulle hon iväg igen. Nu har vi inte setts på 3 år men har sms kontakt. men hon smsar bara när hon undra ngt so hon vet jag kankse har svar på. Hon säger jag hör av mig när jag är hemma allstå i samma stad som mig.

Men nu har det gått 3 år sen och jag vet ju att hon är hemma här vid sommar o jul. sen har hon frågat mig om jag har ngn kontakt med en tjej som både hon o jag umgicks med innan. Jag säger nej och hon söger nej. Men nu ser jag att hon kommenterat hennes instagram och skrev träna bort pizzann eller? precis som om dom hade träffats och ötit pizza. Vf ljuger hon för mig och säger att hon inte umgås med henne? hon har dessutom snackat mkt skit om den här tjejen som hon åt pizza med. Vad ska jag göra? är hon värd att ha kvar som vän???? fyllde år häromdagem med men fick inget grattis sms äns...

8 svar

123383 +1
Sluta umgås med folk som gör livet svårare än det redan är :)
58736 +1
Antingen frågar du henne vad som händer eller så skaffar du nya vänner. Det är bara du som kan veta om hon är värd att ha kvar som vän - men en linjal att gå efter är att det inte ska ta mer än det ger att vara vän med någon under lång tid. Självklart finns man där när de har det jobbigt, men då ska de också finnas för dig när du behöver dem. Det är en tvåvägs grej. Känner du att du inte får ut det du vill av er vänskap så kan du antingen säga det till henne och jobba på det tillsammans, eller så skiter du i henne och försöker hitta nya vänner.
Mliillo +1
Tycker du ska fråga rakt ut vad som händer annars dumpa henne. Såna vänner är inte värda o ha. Har en gammal vän som jag slutat prata med. Har grattat henne o så när hon fyllt år men tjata it. Hon var aldrig med mig nu när jag haft det som tuffast o vad ska jag med en sån vän till? De drar bara ner en.
Merida +1
Man lever i olika faser ibland. Du och din vän lever uppenbarligen i olika faser. Ta upp vänskapen igen när det passar er. Vänner som man haft så länge är svåra att hitta igen lixom.
119906 +1
ingen vän att ha, nope jag hade inte hört av mig om jag vore du, bara strunta i henne. You don't need that shit in your life :)
cocca +1
Hon får dig att må dåligt. Sånna människor är inte värda att ha kvar i sitt liv. Tycker du bara ska sluta prata med henne. Tror inte du kommer få något ut av att försöka prata med na. Hon kommer slingra sig eller helt enkelt inte förstå vart dina känslor kommer ifrån.
Omge dig med människor som får dig att må bra!
lilla00 +1
men hur tänker ni om henne? vf tar hon sig inte tid att ses när hon är här, men hon träffar en tjej som hon snackar skit om?? vi har haft sååååå roligt under skolåren känns så sorgligt att skita i henne även fast jag vet jag borde de..
58736 +1
Till @lilla00
Jag tänker att hon säkert har egna anledningar till att bete sig som hon gör. Jag vet inte vad det skulle vara, men det måste ju bero på någonting - om hon helt enkelt inte bara skiter i det (och då borde ju det bero på något också). Hon kanske känner att ni inte passar så bra ihop längre, att ni är för olika eller att hon vill ha eget spelrum. Tror du får fråga henne själv om du vill ha ett klart svar, det kan ju finnas tusen anledningar till att människor beter sig som de gör.

När jag inte hade pratat med en kompis på över ett år berodde det på att båda trodde att den andre var arg på en. Ingen egentlig anledning till varför, efter en tid av att inte höras av så mycket så slutade vi bara höra av oss helt. Nu två år senare när jag tog upp kontakten igen så är allt som förr - ingen var arg och allt var bara ett stort missförstånd som låtit sig pågå under lång tid.
Och det är klart du inte "borde" skita i henne om du inte vill - försök ta reda på varför istället :)