Turista i Stockholm (på skoj)!

tess_91 +1
Okej, jag och två kompisar har bestämt oss för att vara turister för en dag i vår egen hemstad, Stockholm. Vi är alla tre födda och uppvuxna där, vilket gör att vi har blivit hemmablinda för staden. Så vi tänkte att det här kunde bli en rolig grej ;)

Nu behöver jag tips - vad gör den typiska Stockholms-turisten? Vad ska man absolut inte missa när man besöker huvudstaden "för första gången?" :-)

14 svar

Victoria08 +1
Vasamuseet går ju alla på. Skulle aldrig glo på Sveriges största skämt men kanske har missat nåt. :)
tomcollins +1
-Åk såndär turistbuss som bara är att hoppa på.
-sky view
-slottet och ni mååååste ju ta bilder bredvid vaktkurerna ;)
-Kaknästornet
-vasaskeppet
-stadshuset
-skansen
-junibacken
-Storkyrkan
Victoria08 +1
Just ja, kan ni vänta till våren så är en amfibiebuss rätt kul. Åkte den i somras. Har kontur glömmer de att ta betalt, hände oss. Hehe
Fredde +1
HAHA Jag har gjort samma sak och det var jättekul. Sightseeingbåt runt stockholm är kul och vackert. Att bara sitta på ett fik i gamla stan och läsa en bok utan att känna stress att man ska plöja igenom alla turister. Skansen, Att ligga på en filt i humleträdgården eller på djurgården. museer om det är dåligt väder. Kan klart rekommendera det men det gäller att verkligen släppa tanken på att man har så bråttom och istället öppnar ögonen för att utforska och njuta
FoxyCleo +1
Aquaria är kul
tess_91 +1
Till @tomcollins
Tack för alla tips!!! Vi hann med stadshuset och vakterna vid slottet, givetvis :D Vill ta sky vie med, men var för sena... Får bli nästa gång. Det här var faktiskt skitkul. Mer turistande på hemmaplan!
tess_91 +1
Till @FoxyCleo
Åh, såklart. Med hajtunneln och allt. Tänkte vi inte på!
tess_91 +1
Till @Fredde
Bra tips, låter som att vi får turista en dag på våren/sommaren också! Har haft vår första dag nu. Blev riktigt skoj och intressant! Några museum hann vi med, perfekt nu när de statliga blivit gratis. :)
tess_91 +1
Till @Victoria08
Roligt med bussen, haha. Nästa gång! Och Vasamuseet kanske man "borde" gå till igen, var ju typ 20 år sen sist...
FoxyCleo +1
Till @tess_91
Och regnskogen + sjöhästarna
tess_91 +1
Till @FoxyCleo
Har de sjöhästar? ÅH. Det är mitt favoritdjur. Haha, nu måste jag dit!
FoxyCleo +1
Till @tess_91
Japp, de är skojiga att se på :-)
tomcollins +1
Till @tess_91
Det är skitkul att vara turist, nu har jag inte så mycket att turista på där jag bor dock men när jag och en fd kompis var i Stockholm över en helg tänkte vi verkligen gå all in och var turister! Vi hann dock inte med allt vi tänkte då vi träffade lite vänner som bor där istället men annars var det superroligt att flänga runt och de hängde till och med på våra äventyr. Så tycker absolut du ska göra det tills du sett allt man "ska" ha sett :))
tomcollins +1
takvandring.com/shop/…

Det ska vi göra nästa gång vi är i Stockholm är planen, känns mer värt än sky view då det inte var så "häftigt" som vi hade hört att det skulle vara :D