Vänner som bara vill festa men inte umgås nyktra

DiamondK +1
Umgås med en grupp tjejer på 4 st och vi är 92or. Vi har känt varann i 8 år men sedan några år tillbaks så har det bara blivit att vi festar och sen hörs vi inte av. Jag går gärna ut men vill kunna umgås nykter också. När jag frågar om någon av dom vill gå på bio/fika/lunch/shoppa vad som helst där man är nykter så har ingen tid även fast det är på en helg då dom är lediga.

Vi festar och sen hörs vi inte av på flera veckor. Ingen av dom frågar hur jag mår, ringer inte och smsar inte. Vi hörs bara genom en gemensam chattgrupp och ingen av dom tycks kunna umgås ensam med mig om dom inte är samlade ihop.

En tjej har tagit avstånd från gruppen lite då och då eftersom hon också känner att det bara blir fest och inget mer. (Som jag också känner). Har ni upplevt detta också? Så fort fest tas upp som förslag - då kan alla! Men fika/shopping - då får man inget svar eller så blir det timmar fördröjt även fast dom är online. Börjar starkt fundera på att avvika, känner ej att jag inte skulle kunna öppna upp mig personligt heller. Vi har hur kul som helst när vi ses men det blir väl svårare ju fler tjejer. Onödiga kommentarer behöver ej skrivas!

6 svar

Beavy +1
Vissa människor umgås man bara med i specifika sammanhang. Jag har också "vänner" som jag enbart träffar på fest. Då går vi jättebra ihop och har kul - men jag tror aldrig man skulle få för sig att hänga på fritiden i övrigt, det har man andra närmare vänner för :P

Det är egentligen inte ett så konstigt fenomen, men alla människor ingår i olika grupper - jobbgrupper, olika vängrupper med olika intressen och roller etc. Vissa har fler sådana grupper, andra färre och vissa grupper korsar varandra. Har haft vänner som bara vill ses u grupp med andra, enbart för fest, enbart för plugg, enbart vänner som jobbar ihop, gamla vänner från gymnasiet och nya vänner som jag umgås med vid olika tillfällen.

Har du inga andra vänner att hänga med på fritiden? :)
Beavy +1
Kan du inte umgås med den där andra tjejen som dragit sig undan?
DiamondK +1
@Beavy Jag förstår vad du menar men grejen är den att vi har varit super tajta innan, alltså hela gruppen. Men på senare år så har det blivit att vi glidit ifrån varandra lite. Och jag tycker faktiskt att man kan höras inom loppet av en månad och bara kolla hur man mår även om man bara är festkompisar. För vi har ju trots allt stått väldigt nära.

Jodå jag har andra vänner men dessa är dom jag känt längst. (8 år) så det är klart att man känner sig lite ledsen att det ska bli såhär men jag kommer inte hänga upp mig på dom för jag har andra vänner och jag har själv kommit till insikt att relationen inte känns så bra, ville bara se vad andra tycker. & jag och den andra tjejen har bra kontakt :) vi har faktiskt alltid stått närmare varandra. ^^
Beavy +1
Till @DiamondK
Om alla har mycket annat för sig i livet så blir det lätt att man glider isär lite :) Det gjorde mina vänner också och det var inte alltid man hördes på flera månader - men vi var fortfarande bra vänner. Jag träffade inte en av mina bästa vänner mer en en gång i halvåret och hördes kanske varannan månad - det var okej ändå och vi har börjat umgås mer nu igen :) det går i vågor.

Ibland får man ta att livet kommer mellan lite, även om det är helg och man är ledig kanske man inte orkar eller har lust att umgås. En fest är kanske mer peppande att delta i, något man får "orka med" för att de andra i gruppen också vill det.

Prova att ta upp det med dina vänner :) om ni en gång var så tighta så borde det inte vara en konstig grej att fråga om.
cocca +1
Gick igenom detta när jag gick på gymnasiet. Jag var ingen som drack, och en del vänner från högstadiet hörde bara av sig ibland när de skulle ut och supa. Och de var inget jag hade lust att hålla på med så vi drev isär. Och vi har inte hittat tillbaka till varann, men de är inget som gör mig något. Vi växte isär helt enkelt.
Jag tror de blir samma för dig. Antingen så har du och dina vänner distans just nu när ni är på lite olika plan och hittar tillbaka till varann om något år eller så, eller så går ni vidare :)
Merida +1
Man har olika vänner för olika saker under olika perioder i livet. Ofta hamnar man ur fas och vänskapen läggs på is men man kan ses enstaka tillfällen under ett år.

De flesta av mina vänner är såhär. Jag har en kompis som jag haft i 7 år nu... Henne har jag kunnat umgås med 24/7 alltid oavsett faser i livet. Men vi blev vänner när vi båda var vuxna och levde med barn. Helt annan start i vänskapen med andra ord.

Ha dem som festkompisar och behåll vänskapen. Förr eller senare hittar ni tillbaka till varandra igen!