Varför blir min vän alltid omtyckt men inte jag?

Halsdukar +1
Varför blir min vän alltid omtyckt men inte jag?

Jag och min vän är lika på många sätt. Vi har känt varandra många år. Vi båda är rätt tillbakadragna och blyga men hon är värre än mig. Jag har t.ex inte svårt att beställa mat någonstans medan hon kan tycka det är jättejobbigt.

Fast att jag är den som är mest social av oss så är det alltid min vän som blir mest omtyckt och som folk blir vän med direkt. Medan jag verkligen försöker vara social och sånt så kan hon i princip bara stå i ett hörn och ändå så dras folk mest till henne och vill vara med henne. Aldrig till mig. Även om vi båda lär känna en person samtidigt så kommer hon alltid närmre den personen än vad jag gör.

Vi båda ser bra ut, dock har vi helt olika stil. Såhär har det alltid varit, ända sedan vi lärde känna varandra.

Det är svårt att förklara för att något ska förstå. Jag förstår ju varför man tycker om henne, hon är ju min bästa vän. Men är jag så hemskt haha? Och till en början så vet man ju inte alls vad hon är för en person och ändå dras folk till henne?

Någon som känner igen sig? Eller kan tänka sig om jag gör något fel? Eller tror ni det bara är så att vissa drar till sig folk?

6 svar

kiko +1
Känner igen mig lite där. Jag är också tillbakadragen men den lite mer sociala, medan min kompis är mer blyg, inte är den som håller konversationen osv. Ändå lyckas hon alltid få killar o bli intresserade av henne. Men det kan bero på vad man utstrålar och har för personlighet . Jag är mer framåt, frisptåkig osv och tror folk kan bli rädda av det. Får den uppfattningen iaf.
Halsdukar +1
Till @kiko
Jo kan ju vara det. Känns taskigt att säga så om sin kompis men folk kanske ser henne som mer "lätt" haha. Sen är hon väldigt, typ gör som folk vill att hon ska göra fast hon själv inte vill. T.ex så ville vårt umgänge bara festa hela tiden och vi ville hitta på andra saker som inte innehöll alkohol. Det ville inte de andra och medan jag tänkte nähä skit samma då blir det inget alls så var hon den som bara "får väl vara med fast jag inte vill för annars blir de sura".
Hurrdurr +1
Din vän ser kanske mer intressant ut eller har attraktivare utstrålning.
58736 +1
Bara för att man är social är man kanske inte trevlig eller "attraktiv" i sitt sätt att vara. Ta det inte på fel sätt, men att vara social och samtidigt trevlig är ju inte samma sak som att bara kunna prata med folk. Många många många sociala människor kan ju ha personligheter man ogillar, tror nästan det är vanligare faktiskt än att man ogillar en tystlåten och anspråkslös person.

Och det är INTE för att den sistnämnda skulle vara "lättare" att manipulera osv. Testa att ta ett steg tillbaka och titta på dig själv som person - vem är du? Vad säger du? Vad tycker du och hur utstrålar du det? Man måste inte vara den mest sociala för att vara en attraktiv person :)
58736 +1
Sedan tycker jag att du ska sluta jämföra dig med din kompis och hennes personlighet. Den fungerar för henne, men du är ju en helt annan person och fungerar med all säkerhet annorlunda. Ifrågasätt inte hur HON gör eller varför folk gillar HENNE och inte dig. Lägg fokus på dig själv istället och vem DU är.
Miikaelaa +1
hon kanske är charmig, ser intressant eller mystisk ut.
fast det betyder ju inte att du inte är det, folk tycker ju olika. så ta det inte personligt.